Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu

 

Hollanda Başkonsolosluğu İstanbul Görev Bölgesi Dahilindeki İller Nedir?

Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve yabancı uyruklu 3. ülke vatandaşları, Hollanda konsolosluk işlemlerini Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’nda yapabilirler.

Hollanda Başkonsolosluğu İstanbul Çalışma Saatleri Nedir?

Hollanda Konsolosluğu İstanbul Pazartesi- Cuma günleri Saat: 09.00-17.00 arasında konsolosluk hizmeti vermektedir. 

Konsolosluk Bölümü Çalışma Saatleri Nedir?

Pazartesi-Cuma 08:30-11:30 (randevuludur ve vize için değildir).

Santral: Pazartesi-Cuma 14.00-16.00 arası.

HATIRLATMA: 5 ile 9 Mart 2021 tarihleri arasinda tadilat nedeniyle vize bolumune giris mumkun olmayacaktir. Soz konusu donem icin randevusu olanlar gelebilecektir.

Daha detayli bilgi ya da randevu icin IST-CA@minbuza.nl adresine mail atabilirsiniz.

E-mail Konsolosluk Bölümü: IST-CA@minbuza.nl.

Hollanda Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri Nedir?

Adres: İstiklal Cad. No: 197, 34433 Beyoğlu, İstanbul

Tel: +90 212 393 21 21/Faks: +90 212 292 50 31
E-mail: IST@minbuza.nl

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü Başvuru Saatleri Nedir?

Pazartesi - Cuma:  08.30 - 12.00 saatleri arası randevu ile kabul etmektedir. Vize başvuruları bu saatler için geçerli değildir. 

 

Hollanda Krallığı ve Krallığın Tarihi

Hollanda, Belçika ve Almanya ile sınırları ve Manş Denizi’ne kıyısı bulunan bir Avrupa ülkesidir. Ülkenin resmi adı Hollanda Krallığı olmakla birlikte Kral ve bakanlar hükümeti birlikte oluşturur. Kral’ın parlamentoya karşı sorumluluğu yoktur, yalnız bakanlar parlamentoya karşı sorumludur.

Monarşinin tarihi 1806-1810 yılları arasında Napolyon Bonaparte’ın kardeşi Kral Louis’e dayanır. Kısa süren ilk krallıktan sonra Hollanda’nın yeniden bağımsızlığını kazanmasıyla 5. Willem’in oğlu Prens Willem Frederik Kral ilan edildi. Hollanda’nın Monarşik ilk anayasası 1914 yılında yapılan anayasadır. Willem Frederik, 1. Kral Willem olarak bilinir. 1. Willem Frederik’ten sonra tahta Orange-Nassau Willem III geçmiştir ve ölene kadar Prensi Hollanda Kralı ve Lüksemburg Büyük Dük’ü olarak kalmıştır. Kral Willem III’ün ölümünün ardından kalan tek varis kızı Wilhelmina idi.

2. Dünya Savaşı’ndan sonra Hollanda Krallığı, çok sayıda denizaşırı ülkeden oluşuyordu. Asya’da Doğu Hintleri, Güney Amerika’da Surinam ve Karayipler’deki Hollanda Antilleri ve Yeni Gine bu topluluklardandı. 1949’da Kraliçe Juliana, Doğu Hint Adaları’ndaki egemenliğini Endonezya’ya devrederek Endonezya’nın bağımsızlığını tanımıştır. Yeni Gine ise 1962’ye kadar Hollanda Krallığı’na ait olarak kaldı fakat 1963’te Birleşmiş Milletler kararı ile Endonezya’ya bırakıldı. 1945 yılında Kraliçe Juliana’nın 15 Aralık’ta Krallık Şartı’nın imzalamasını takip eden dönemde 1975’te de Güney Amerika’daki Krallık toprağı olan Surinam, Krallık topraklarından ayrıldı. Karayip Adalarından Bonaire, St Eustatius ve Saba ise halen resmi olarak Hollanda devletinin bir parçasını oluşturmaktadır.

Hollanda devletinin gayrı resmi rengi olan turuncu ise Orange-Nassau prensliğine bir atıf olarak 1544 yılına dayanmaktadır. Hollanda’nın sloganı “Je Maintiendrai-Koruyacağım” ise Orange-Nassau hanedanı armasından alınmıştır.

Hollanda Konsolosluğu

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu 2021 Resmi Tatil Günleri Nedir?

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda Devleti'nin 2021 yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2021 yılı resmi tatillerinde de kapalıdır. Hollanda vizesi için başvuruda bulunmak veya Hollanda konsolosluk işlemleri için müracaat etmek isteyen kişiler bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler. 

(*) ile belirtilen tarihler Türkiye Cumhuriyeti'ne ait resmi tatil günleridir. 

1 Ocak Yeni Yıl
 22 Nisan Paskalya
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
30 Mayıs Dini Bayram- Yükseliş Günü
12 Mayıs Ramazan Bayramı Arifesi
13-15 Mayıs Ramazan Bayramı*
10 Haziran Dini Bayram-Whit Pazartesi
20-23 Temmuz Kurban Bayramı*
30 Ağustos Zafer Bayramı*
25 Aralık Noel
26 Aralık Noel

Matra ve İnsan Hakları Programları 2021 Çerçevesinde Proje Başvuruları için Çağrı

Matra ve İnsan Hakları Programı, Türkiye’nin AB katılım sürecine hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında sürdürülebilir projelerle destek vermeyi amaçlamaktadır. Başvuruların gönderileceği adres: ANK-MATRAHR@minbuza.nl 

 

Matra Projesinin şekil şartları;

  • Projeler İngilizce dilinde hazırlanmalıdır
  • Başvurular için başvuru formu kullanılmalı ve formda belirtilen azami limit geçilmemelidir. 
  • Başvuranlar yerel STK’lar, kar amacı gütmeyen eğitim kurumları, hükümete bağlı kurum ve kuruluşlar olmalıdır.
  • Projenin öncelikli alanları mevzuat, yönetişim, kamu düzeni, insan hakları ve azınlıklar olmalıdır.
  • Proje formundaki tüm alanlar eksiksiz doldurulmalı, aksi takdirde kabul edilmeyecektir

Matra Programı proje teklifi aşağıdakileri içermelidir;

  • Başvuran kuruluş ve kuruluşun başarıları
  • Ayrıntılı, şeffaf kuruluş bütçesi
  • Projede görev alacak uzmanların özgeçmişleri

Matra Programı’nın desteklemediği proje konuları;

  • Önceki projeler ya da başvurudan önce halihazırda devam eden projeler
  • Ticari faaliyetler
  • Akademik araştırma projeleri
  • Büyük ölçüde mal ve malzeme temini isteyen projeler
  • Altyapı ve inşaat projeleri
  • Burslar veya eğitim programları
  • İnsani yardım
  • Fizibilite çalışmaları

Matra Programı Bütçesi: Program 25.000 ila 300.000 Avro’ya karşılık gelen proje tekliflerini değerlendirmekle birlikte uygulamada çoğu faaliyetler 100.000 Avro’ya karşılık gelen tutarlarda desteklenmektedir. 

Dikkat!
İkametgah Bölgesi İstanbul olan proje başvuranları, proje başvurularını İstanbul Başkonsolosluğu’na yapmalıdır. 

İnsan Hakları Programı’nın uygunluk kriterleri

  • Başvuran kuruluş, İnsan Hakları Fonu, yerel STK’lar, kar amacı gütmeyen eğitim kurumları, yarı devlet kuruluşları olmalıdır.
  • Projeler, insan hakları, kadın hakları, LGBTI hakları, insan hakları aktivistlerine destek, kurumsal sosyal sorumluluğu teşvik, iş ve insan hakları, bilgi ve inanç özgürlüğü konularından bir ya da birkaçını içermelidir.

İnsan Hakları Programı’nın desteklemediği proje konuları;

  • Önceki projeler ya da başvurudan önce halihazırda devam eden projeler
  • Ticari faaliyetler
  • Akademik araştırma projeleri
  • Büyük ölçüde mal ve malzeme temini isteyen projeler
  • Altyapı ve inşaat projeleri
  • Burslar veya eğitim programları
  • İnsani yardım
  • Fizibilite çalışmaları

İnsan Hakları Programı’nın Bütçesi: Program 25.000 ila 300.000 Avro’ya karşılık gelen proje tekliflerini değerlendirmekle birlikte uygulamada çoğu faaliyetler 100.000 Avro’ya karşılık gelen tutarlarda desteklenmektedir. 

 

Hollanda Vizesi

Hollanda’da Yatırım ve Ticaret

Hollanda, yetişmiş insan kaynağı, lojistik imkanları ve gelişmiş altyapısı ile yabancı yatırımcılar için cazip bir ülkedir. Hollanda Büyükelçiliği’nin resmi sitesindeki bilgilere göre Hollanda’da vergi ayrıcalıkları ve hibeler açısından avantajlı öncü sektörler;

  • Tarım-Gıda Endüstrisi
  • Bilgi Teknolojileri
  • Kimyasallar
  • İleri Teknoloji Sistemleri ve Malzemeleri
  • Yaşam bilimleri ve sağlık
  • Yaratıcı endüstriler

Hollanda’ya Yatırım ve Ticaret Amacıyla Gelirken

Girişimci veya Serbest Meslek Sahibi Olarak Hollanda’ya Gelmek

Hollanda’ya AB/AET veya İsviçre dışından gelerek girişimci ya da serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyenler öncelikle Hollanda ekonomisine katkı sunabileceğini kanıtlaması gerekir. Bunun yanında geçici bir oturum izni ve sonrasında uzun dönemli oturum iznine ihtiyaç duyulur. Hollanda’ya girişimci veya serbest meslek sahibi bir profesyonel olarak gelmek isteyenler puanlama sisteminde de yeterli puanı almaları gerekir. 

Genel Koşullar

  • Geçerli bir pasaport veya seyahat belgesi
  • İmzalı bir özgeçmiş
  • Tüberküloz testi (muafiyetler bulunmaktadır)

Puanlama Sistemi

Puanlama sistemi, Hollanda’ya serbest meslek sahibi veya girişimci olarak gelen kişilerin oturum izni alırken değerlendirmeyi belirleyen bir koşuldur. Oturum iznini alabilmek için olması gereken şartlardan biri olan puanlama sisteminde, kişi en az 90/300 puan almalıdır. Puanlama sisteminde belirleyici olan; kişisel deneyim (eğitim, iş deneyimi vs.), iş planı (Pazar analizi, ürün hizmet fiyat organizasyon finansman) ve Hollanda için katma değer (yenilik, istihdam yaratma, yatırımlar) becerileridir. Yüksek eğitimli yabancı uyruklular için şartlar daha esnektir. 

Başlangıç Vizesi
Başlangıç vizesi, Hollanda’ya ticaret amacıyla gelen AB/AET veya İsviçre dışından gelen yabancı ülke vatandaşlarına Hollanda’da 1 yıl süreli geçici oturum izni sağlayan vizedir. Girişimcilerin en fazla bir yıl boyunca Hollanda deneyimini kolaylaştıran başlangıç vizesi, başlangıçtan tam teşekküllü bir işletmeye geçiş aşamasında girişimcilere yardımcı olur. Başlangıç vizesinde alınan oturum izninin şartlarından biri de girişimcinin bir kolaylaştırıcı ile sözleşmeye dayalı anlaşma yapmasıdır. Kolaylaştırıcı, girişimciye Hollanda’da yapacağı ticarette rehberlik hizmeti sağlar. 
Başlangıç vizesine başvurmak için Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlığa Geçiş Servisi’nin web sitesinde bulunan başvuru formu doldurulmalıdır. Bu başvuru sırasında iş planınız ve çalışma yönteminiz hakkında da bilgi istenir. 
Avustralya, Kanada, Japon, Yeni Zelanda, ABD ve Güney Kore uyruklu girişimciler için istisnai uygulama bulunmaktadır. Bu ülke uyruğuna bağlı girişimciler doğrudan Göç ve Vatandaşlığa Geçiş Servisi’nden bulunan formu doldurarak başvurusunu tamamlayabilir. 
Halihazırda Hollanda’da ikamet iznine sahip yabancı uyruklular da girişimcilik için başlangıç vizesine başvuru yapabilirler. Başlangıç vizesi ücreti ise 171 €’dur.

Başlangıç Vizesi Şartları;

  • Güvenilir bir uzman Kolaylaştırıcı ile birlikte çalışmak
  • Yenilikçi ürün veya hizmet 
  • İş planı
  • Girişimcinin Ticaret Siciline kayıtlı olması
  • Yeterli finansman
Başlangıç vizesinin 1 yıllık süresi dolduğunda kolaylaştırıcının beyanına göre oturum izni uzatılabilir. 

►Yüksek Eğitimli Profesyoneller için Oryantasyon Vizesi

Hollanda, yüksek eğitimli yabancı uyruklulara eğitimini tamamladıktan sonra Hollanda’da iş bulmak ya da kendi şirketlerini kurmaları için oryantasyon vizesi isimli 1 yıllık oturum izni hakkı tanır. Oryantasyon vizesine, çalışma veya doktoranın Hollanda ya da başka bir ülkede tamamlanmasının ardından 3 yıl içinde başvurulmalıdır. Oryantasyon vizesine sahip bir yabancı uyruklunun aynı zamanda çalışma iznine ihtiyacı yoktur, çünkü oryantasyon vizesi çalışma izni sağlar. 

Oryantasyon Vizesi Şartları;

  • Geçerli bir pasaport ya da seyahat belgesi
  • Kişinin, kamu düzeni veya ulusal güvenlik için risk oluşturmaması
  • Tüberküloz testini yaptırmış olması
  • Daha önce Hollanda’da yasa dışı ikamet edilmiş olmaması
  • Başka bir vize veya programa başvuru sırasında yanlış/eksik bilgilendirme yapılmaması

Kimler faydalanabilir;

  • Hollanda’da akredite bir lisans veya yüksek lisans programını tamamlayanlar
  • Doktora sonrası programın tamamlanmış olması
  • Erasmus Mundus Master Kursu temelinde bir master derecesi elde edilmesi
  • Kültürel Politika Yasası ile ilgili bir çalışma tamamlanması
  • Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın kalkınma ve işbirliği politikası ile ilgili çalışma tamamlanması
  • IELTS sınavından en az 6.0 puan alınması
  • Hollanda Yükseköğretimindeki İngilizce testinden asgari puan alınması
  • Sivil Entegrasyon Kararnamesine uygun olarak diploma, sertifika veya belgenin alınmış olması (Hollanda dilinde)

Oryantasyon Vizesi başvuru ücreti 171 €’dur. 

►Yüksek Vasıflı Göçmenler için İzinler

Yüksek vasıflı bir göçmen olarak Hollanda’da çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin öncelikle Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlığa Geçiş Servisi tarafından belirlenmiş tanınmış sponsorlardan biri ile çalışmanız gerekmektedir. Bu vize türünün başvurusunu yalnız tanınmış bir sponsor yapabilir. Yüksek Vasıflı Göçmen Vizesi 90 günden uzun kalma hakkı tanır. Tanınmış Sponsor, hem bu vize türüne hem oturma iznine aynı anda başvuru yapabilir. 

Başvuru Şartları;

  • Geçerli bir pasaport ya da seyahat belgesi
  • Kişinin, kamu düzeni veya ulusal güvenlik için risk oluşturmaması
  • Tüberküloz testini yaptırmış olması
  • Daha önce Hollanda’da yasa dışı ikamet edilmiş olmaması
  • Başka bir vize veya programa başvuru sırasında yanlış/eksik bilgilendirme yapılmaması
  • Rekabetçi bir gelir elde edilmesi gerekir
  • Yüksek vasıflı göçmen kriterini karşılayan aylık brüt gelire sahip olmak. 30 yaş altı ve üstü kişiler farklı aylık kriterine sahiptir.
  • Bir iş sözleşmesi, randevu kararı ya da misafir öğretim üyesi olarak misafir sözleşmesinin bulunması

Yüksek Vasıflı Göçmen Vizesi başvuru ücreti 285 €’dur. 

Hollanda’da Bir İşletme Kurmak için Genel Kontrol Listesi

  • Hollanda’da kalma şartlarının yerine getirilip getirilmediği belirlenmeli
  • Farklı başlangıç noktaları seçmek; işsizlik maaşı, KOBİ vs. gibi finansman destekleri
  • Yasal bir yapı seçilmeli; şahıs şirketi, limited şirket vs. 
  • Bir ticari isim seçilmeli
  • Hollanda Ticaret Sicili ve Hollanda Vergi Dairesine kayıt yaptırılmalı. Ticaret Siciline kayıt işlem ücreti 50 €’dur. 
  • Sosyal güvenlik kaydı yaptırılmalı
  • Gerekli mesleki niteliklerin yerine getirildiği belgelenmeli
  • İşletmenin imar planı kontrol edilmeli
  • İşletme çevreyi etkileyecekse yerel yönetime bildirim yapılmalı
  • İşletmenin yangın güvenliği gereksinimleri tamamlanmalı
  • Evden yapılacak çalışmalarda evin bağlı bulunduğu belediyeye vergiler için bildirim yapılmalı
  • İşletme binasında herhangi bir fiziki değişiklik yapılacaksa yerel belediyeye bildirim yapılmalı
  • Zorunlu olmamakla birlikte işyeri ve müşterilerin çalışma koşulları belirlenmelidir
  • Ticari hesaplar oluşturulmalı ve 7 yıl süreyle saklanmalıdır
  • Sağlık sigortası ve Hollanda ulusal sigorta primi ödemeleri yapılmalıdır

Hollanda’da İş Kurmak İsteyenlere Destek Veren Kuruluşlar

  • Ticaret Odası
  • Hollanda Vergi ve Gümrük İdaresi
  • Qredits Microfinanciering Nederland
  • Hollanda İstatistikleri

Hollanda Noterlik İşlemleri

Yabancı belgelerin Hollanda’da geçerlilik kazanabilmesi için Hollanda yetkili makamları belgeleri tasdik etmelidir. Tasdik ettirilmesi gereken belgeler genellikle medeni durum belgeleri, mahkeme kararları ve diplomalar gibi resmi evraklardır. Belge tasdik ettirme;

  • Belgenin yetkin ve uzman bir makam tarafından tanzim edildiğini
  • Belge üzerindeki imza, mühür, damga gibi işaretlerin gerçek olduğunu
  • Belge formatının doğru olduğunu gösterir

Bir belgenin Hollanda makamlarınca tasdik edilmesi, iki ülke arasındaki anlaşmalara bağlıdır. 
Hollanda ve Türkiye Apostil Konvansiyonu üyesidir. Bu nedenle resmi evrak veya belgelerin 1 damga veya pul kullanılarak tasdik edilmesine imkan sağlar. Hollanda makamlarınca tasdik edilmiş belge ve evraklar, Hollanda ve Hollanda’ya bağlı tüm topraklarda, Karayip Adaları’nın Hollanda’ya ait kısmında kullanılır. 

Tasdik ettirilmek istenilen belge veya evrak orijinal ve eksiksiz olmakla birlikte ayrıca;

  • Belge İngilizce, Fransızca, Almanca ya da Hollandaca dillerinde değilse bu dillerden herhangi birine tercüme ettirilmelidir
  • Tercüme, yeminli tercüman tarafından yapılmalıdır
  • Yeminli tercüman Hollanda dışı bir yerde yaşıyorsa tercüme de tasdik ettirilmelidir. 

Hollanda Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla yapılan tasdik işlemleri ücreti, yapılan resmi açıklamaya göre 26,25 Euro’dur.

Hollanda Vize Başvuru

Hollanda’da Eğitim 

Resmi kaynaklara göre Hollanda’da 2021-2021 döneminde 122.000 uluslararası öğrenci yüksek öğrenim için Hollanda’yı seçmiştir. Uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümler ise; Ekonomi ve İşletme, İnsan ve Sosyal Bilimler ile Mühendisliktir. 
Hollanda’da lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında uluslararası öğrenci olarak eğitim görülebilir. Araştırma üniversiteleri ile uygulamalı bilimler üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulunurken, uluslararası eğitim kurumlarında yalnız yüksek lisans ve doktora programı bulunmaktadır. 

Hollanda Eğitim Bursları

Hollanda hükümet uluslararası öğrencilere yönelik her yıl burs imkanı tanımaktadır. Çalışma alanları ve burs dereceleri değişmekle birlikte Türkiye uyruklu öğrenciler aşağıdaki burslardan faydalanabilirler. 

  • A-1 Otomatik Taşımacılık Bursu
  • ACI Yaratıcı Zihin Bursu
  • Amsterdam Mükemmellik Bursu
  • ArtEZ bursu
  • CentER Bursları Tilburg Üniversitesi
  • CF bursları
  • DSF Başarı Ödülü - Tez Yarışması
  • DST Bursları
  • Erasmus +
  • Erasmus Eğitim Fonu
  • Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans IMIM
  • Mükemmellik Bursu Erasmus Üniversitesi
  • AEA olmayan Mükemmeliyet Bursu
  • Fontys FTB Top Talent Bursu
  • GoEuro Avrupa Yurtdışı Eğitim Bursu
  • HAN Başarı Bursu
  • HAN Prestige Bursları
  • Hanze Bursu
  • Hollanda Bursu
  • HU Mükemmel Burs
  • HU Yetenek Bursu
  • İç burs
  • Alimardan koyunda Topchubashov adını taşıyan Uluslararası Burs
  • ISS Zorluk Fonu
  • ISS Mükemmel Öğrencileri Burs Fonu
  • ITC Mükemmellik Burs Programı
  • Jean Monnet Burs Programı
  • Leiden Üniversitesi - CEU Praesidium Libertatis Bursu
  • Leiden Üniversitesi Mükemmellik Burs Programı
  • Maastricht Üniversitesi SBE Uluslararası Okulu BSc Bursu
  • Maastricht Üniversitesi UCM Bursu
  • İlahiyat Yüksek Lisans Bursu RU FFTR
  • Matrix - Q CXO Program Bursu 2021-2021
  • MEL Burs Güven Fonu
  • NN Gelecek Meseleleri Bursu
  • NWO Yüksek Lisans Programı Epidemiyolojisi
  • NWO Rubicon Bursu
  • Profesör JM van Winter Stipend 2021
  • Radboud Sanat Fakültesi Çalışma Fonu
  • Radboud Burs Programı
  • Radboudumc Studyfund
  • Rotterdam Üniversitesi İşletme Fakültesi, Erasmus Üniversitesi
  • RSM AÇA olmayan Mükemmellik Bursu
  • Saxion Talent Bursu
  • Saxion Top Yetenek Bursu
  • StudyPortals Bursu
  • Birleşik Japonya / Dünya Bankası Yüksek Lisans Burs Programı
  • Trendhim Bursu
  • TU Eindhoven Yetenek Bursu Programı
  • UM Holland - Yüksek Potansiyel Bursu
  • Twente Üniversitesi Bursu (UTS)
  • Utrecht Mükemmellik Bursu – lisans
  • Utrecht Mükemmellik Bursu - yüksek lisans
  • VU Burs Programı

Eğitim Vizesi

AB/AET veya İsviçre vatandaşı olmayan yabancı uyruklu kişilerin Hollanda’ya eğitim amaçlı ziyaretleri sırasında vizeye ihtiyaç duyar. Uygun vize türünün belirlenmesinde eğitimin amacı ve süresi belirleyicidir. 90 günden uzun sürecek eğitimlerde kısa süreli Schengen vizesi alınması gerekirken 90 günden uzun sürecek eğitimlerde uzun süreli eğitim vizesi alınması gerekir. 

Uzun süreli eğitim vizesi ile Hollanda’da 4 aydan fazla bir süre ikamet edilecekse ikamet edilen yerin belediye meclisine gidilerek kişinin kendini kaydettirmesi gerekir. 90 günden uzun süren seyahatlerde oturum vizesi başvurusu kayıt yaptırılacak üniversite tarafından yapılmalıdır.

Hollanda’da Okurken Günlük Giderler

Hollanda’da günlük giderler yeme-içme, toplu taşıma, kitap, kıyafet, sinema biletleri sayılmaktadır. Konut ve sigorta, günlük gider olarak sayılmasa da aylık maliyetlerde göz önünde tutulmalıdır. Resmi kaynakların da deneyimlere dayalı olarak paylaştığı bilgiye göre Hollanda’da bir yıl boyunca yaşayan ve okuyan bir öğrencinin ayda 800 ila 1,100 Euro arasında harcama yaptığı tespit edilmiştir.  

Konaklama: Hollanda’da bir öğrencinin kalabileceği bir oda ortalama 300 ila 600 €’dur. Bu fiyatlar ikamet edilen şehre, kiraya dahil olan ev giderlerine vs. bağlıdır. 

Gıda: Yine resmi kaynakların deneyimler sonucu yaptığı açıklamaya göre Hollanda’da yaşayan ve okuyan bir öğrencinin aylık gıda gideri gelirinin üçte biri olabilmektedir. Öğrenci yaşamı referans alınarak ortalama çay/kahve 2 €, peynirli sandviç 3 €, öğrenci restoranında akşam yemeği 10 €’dur. 

Diğer Giderler: Hollanda’da okuyan bir öğrencinin yeme-içme ve konaklama giderleri haricinde bir de kültürel etkinlikler için gideri olmaktadır. Hollanda’da toplu ulaşım için bir bilet 2 €’dur. Yoğun olmayan dönemlerde ise öğrencilere %40 indirim sağlayan tren biletleri bulunabilir. Sinema bileti ise yaklaşık 11,50 €’dur. Çoğu sinemanın öğrencilere indirim sağladığı da bilinmektedir. 

Öğrenci İndirimleri: Hollanda’da birçok bar, restoran, müze, sinema öğrencilere indirim sağlar. Bir öğrenci kartının olması durumu ispatlamak için yeterlidir. Uluslararası öğrenciler için Uluslararası Öğrenci Kimlik Kartı (ISIC), dünya çapında alışveriş, müze ve birçok alanda öğrencilerin faydalanabileceği indirim ve teklifler sunar. 

Hollanda’da Okurken Çalışmak

AB/AET veya İsviçre vatandaşı olan öğrencilerin okurken çalışmak için herhangi bir izne ihtiyaçları yoktur. Temmuz 2021 itibari ile Hırvatistan vatandaşları da diğer AB vatandaşları ile aynı haklara sahip olduğu için Hırvatların da çalışma iznine ihtiyacı yoktur. Ancak bu ülkelerden dışında bir ülkenin vatandaşı olan öğrencilerin, çalışma iznine ihtiyacı vardır. 

Çalışma iznine işverenin başvurması gerekir. Bir öğrencinin çalışma izni haftada en fazla 16 saate kadardır. Bunun dışında Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise tam zamanlı çalışmaya izin verilmektedir. 

Öğrenci olarak çalışılsa da Hollanda Ulusal Sağlık Sigortası işleminin derhal başlatılması gerekir. Bu sigortanın yaptırılmaması durumunda büyük para cezaları uygulanmaktadır. Ayrıca işveren tarafından yerel makamlara çalışanın bildirilmesi ve bir Sosyal Güvenlik Numarası (BSN) alınması gerekmektedir. Birçok işlemde BSN numarası sorulmaktadır. 

Hollanda’da öğrenci olmak da vergi mükellefi olmak için yeterlidir. Bir öğrenci, Hollanda’daki yıllık kazancı üzerinden vergiye tabidir ve burslar da gelir olarak sayılabilir. 

Hollanda’da Eğitimden Sonra İş Bulmak

Hollandalı şirketler ve kurumlar Hollanda üniversitelerinden mezun öğrencilere istihdam yaratmak amacıyla organize olmuşlardır. Hollanda Hükümeti ve Nuffic Hollanda eğitimi sonrası iş bulmak isteyen kişilere danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca Hollanda Alumni web sitesinde kariyer fırsatları hakkında pratik bilgiler sunulmaktadır. 
Eğitimden sonra Hollanda’da kariyer yapmak, iş aramak için geçirilecek sürede de Oryantasyon Vizesine başvurulmalıdır. 

Hollanda’da Araç Kullanmak

Yabancı bir ülkeden alınan sürücü ehliyeti ile Hollanda’da araç kullanmak Hollanda’da kalına süreye göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli Hollanda ziyaretlerinde yabancı sürücü belgesi geçerliyken sürekli veya geçici oturum izniyle Hollanda’da bulunanlar sınırlı bir süre için yabancı ülkeden alınan ehliyetlerini kullanabilmektedir. Bu geçici sürenin uzunluğu Hollanda ve sürücü belgesinin alındığı ülke arasındaki ikili anlaşmaya bağlıdır. Sürenin sonunda yabancı ülkeden alınan sürücü belgesinin Hollanda sürücü belgesi ile değiştirilmesi ve bunun için de yeniden ehliyet sınavına girilmesi gerekmektedir.

Hollanda’da Evlenmek

Eşlerden birinin veya her ikisinin de Hollandalı olmaması durumunda dikkate alınması gereken hususlar vardır. Hollanda’da bir erkek ve bir kadın arasında evlilik ya da medeni birliktelik kurulabileceği gibi eşcinsel evlilik ya da medeni birliktelik de kurulabilir. Birlikteliğin kanun önünde tanınması için evlilik ya da medeni birliktelik kurulabilir.  

Evlilik ve medeni birliktelik arasında iki fark vardır;

  • Evlilikte evlilik yemini beyan edilmelidir fakat medeni birliktelikte yemin beyanı yoktur.
  • 18 yaşından küçük çocuk yoksa medeni birliktelik mahkemenin katılımı olmadan sonlandırılabilir fakat evlilik ancak mahkeme yolu ile sonlandırılabilir. 

Hollanda’da belediye nikahı zorunludur. Evlilik veya medeni birlikteliğin belediye tarafından resmileştirilmesinin ardından cami veya kilisede tören yapılabilir fakat belediye nikahı öncesinde dini tören yapılamaz.

Evlilik ve medeni birliktelik için şartlar;

  • Eşlerden en az birisi Hollanda uyruklu ya da Hollanda’da ikamet ediyor olmalı
  • Her iki partner de 18 yaşından büyük olmalı ve başka biriyle evlilik ya da medeni birlikteliği olmamalı
  • Kanunun izin vermediği ebeveynler arası, büyükanne-büyükbaba ve torunları ile kardeşler arası evlilik veya medeni birliktelik olmamalı

Hollanda Vizesi

Hollanda’ya Eş veya Partner Olarak Gelmek

Eş ya da partnerlerden birisi Hollanda vatandaşı ya da Hollanda’da oturum iznine sahipse Hollanda’ya eş veya partner olarak gelinebilir. Bunun şartları Göç ve Yurttaşlığa Geçiş Servisi tarafından belirlenir ve aynı kurum tarafından Hollanda’ya geliş izni belirlenebilir. Hollanda’ya eş veya partner olarak gelmenin genel şartları bulunmakla birlikte Türkiye ve AB arasındaki 1963 tarihli Ortaklık Antlaşması gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için şartlar farklıdır.

Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşlar için Hollanda’ya eş veya partner olarak gelmenin şartları;

  • Evlilik için her iki taraf da 18 yaşından büyük olmalı 
  • Beraber yaşamak için her iki taraf da 21 yaşından büyük olmalı
  • İlk başvuru için Hollanda’da oturum iznine sahip olan eş, sadece eş veya medeni partnerini ve 18 yaş altındaki çocuğunu Hollanda’ya getirebilir. 
  • 18 yaşından büyük çocuk, ebeveyn, büyük ebeveyn ya da torunlar Hollanda’ya bu yolla getirilemez
Dikkat!
1963 tarihli Ortaklık Antlaşması gereği T.C. vatandaşları ve aile üyelerinin Hollanda’da ikameti, medeni hal değişiklikleri, oturum iznini uzatma şartları farklıdır ve bu işlemler için ödenen ücretler düşüktür. 

Sivil Entegrasyon Sınavı 

Hollanda’da yaşamak isteyen yabancı uyruklu kişiler Hollanda’da Sivil Entegrasyon Sınavı’na tabiidir. Ancak Türkiye ile AB arasında imzalanan ve Türkiye’nin AB Uyum Süreci’ni kolaylaştırmayı amaçlayan Ortaklık Antlaşması gereği T.C. uyruklu kişilerin bu sınava girmesi zorunlu değildir.

Hollanda’ya İltica Başvurusu

Korunmaya ihtiyaç duyan kişiler Hollanda’ya iltica başvurusunda bulunabilirler. İltica başvurusu herhangi bir Büyükelçilik veya Konsolosluk aracılığıyla yapılmaz. Hollanda’ya iltica etmek isteyen kişiler Göç ve Yurttaşlığa Kabul Hizmetleri (IND)’ne başvuru yapmalıdır. İltica başvurularının değerlendirileceği yer IND’dir. 

Mülteci kampında yaşayan biri Hollanda’ya iltica başvurusu yapacağı zaman Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yolu ile başvuru yapmalıdır. 

Hollanda Vizesi

Hollanda’ya seyahat edecek olan kişiler AB/AET veya İsviçre vatandaşı değilse seyahatlerinde vizeye ihtiyaç duyar. Seyahat sırasında ihtiyaç duyulan vizenin türünü, seyahatin amacı ve süresi belirlemektedir. Genel olarak Hollanda vizesi 4 ana başlıkta açıklanabilir; Kısa süreli vize, uzun süreli vize, havaalanı transit vizesi ve Karayip vizesi. 

Kısa Süreli Schengen Vizesi

Kısa süreli Schengen vizesi 90 günü aşmayan Hollanda seyahatlerinde AB/AET veya İsviçre vatandaşı olmayan kişilerin ihtiyaç duyduğu vize türüdür. Schengen vizesi kişiye 180 günlük bir süre zarfında en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalma izni verir. Tek girişli bir Schengen vizesi ile tüm Schengen ülkeleri ziyaret edilebilir ancak Schengen bölgesinden çıktıktan sonra tekrar aynı vizeyle Schengen bölgesinde seyahat edilemez. Schengen bölgesine vize süresi boyunca birden çok giriş çıkış yapılacaksa vize başvurusunun çoklu giriş olarak seçilmesi gerekir. 
Kısa süreli Schengen vize türleri;

  • Turistik vize
  • Ticari vize
  • Transit vize
  • Kültürel/sanatçı/sporcu vizesi
  • Aile/arkadaş ziyareti vizesi
  • AB vatandaşının eşi için vize
  • Erken emeklilik alanlar için vize
  • Denizciler için Mavi Halı Vizesi
  • Turuncu Halı Vizesi
  • Geri Dönüş vizesi

Turuncu Halı Vizesi

Türkiye’den sık sık ticari amaçla Hollanda’ya yapılan seyahatlerde, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan bir vize türüdür. 

Avantajları

  • Çok fazla belge gösterilmesi gerekmez
  • 5 yılda bir şahsen başvuruda bulunmak yeterlidir
  • Verilen vize çoklu girişe sahip olur
  • Başvuru için randevu almaya gerek yoktur
  • VIP sayacı kullanılabilir

Turuncu halı vizesini alabilmek için neden sık sık seyahat edildiği Büyükelçiliğe anlatılmalıdır. Türkiye’den Turuncu Halı vizesi almak isteyen şirket sahibi ya da çalışanları Ankara Büyükelçiliği veya İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilir. 

Denizciler için Mavi Halı Vizesi

Mavi Halı vizesi denizcilere vize avantajı sağlayan bir Hollanda uygulamasıdır ve Hollanda topraklarında geçerlidir. 
Mavi Halı Vizesine başvuruda gerekenler

  • Pasaportun aslı
  • Vize başvuru formu
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize ücreti
  • Acente/Firma yetkilendirme yazısı
  • Denizci cüzdanı
  • İş veren yazısı
  • Türk şirketinin imza sirküleri
  • İş sözleşmesi
  • Hollanda'daki şirketten garanti yazısı
  • Yabancılar için ikamet belgesi
  • Pasaport fotokopileri
Kısa süreli Schengen vizesi başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanmakla birlikte gerekli durumlarda sonuçlanma süresi 30 güne kadar çıkabilir. Çok istisnai durumlarda ise sonuçlanma süresi 60 güne kadar çıkabilir. 

Uzun Süreli Vize

Hollanda’ya yapılacak 90 günü aşan ziyaretlerde uzun süreli vizeye başvuru yapılmalıdır. Uzun süreli seyahatlerde seyahat amacı, aile birleşimi, uzun süreli eğitim, çalışma olabilir. Uzun süreli vize ile Hollanda’ya seyahat eden kişinin Hollanda’da yaşayacağı süre için ikamet izni (MVV) de alması gerekir. 

Hollanda'da uzun süreli yaşayacak olan yabancı uyrukluların MVV alması için yurttaşlık entegrasyon sınavına girmesi gerekmektedir fakat Türkiye ile AB arasındaki ikili anlaşma gereğince T.C. uyruklular bu sınavdan muaftır. 

MVV başvurusunu sponsor ya da kişinin kendisi bizzat yapabilir.

  • Eğer Hollanda'da bir sponsor aracılığı ile kalınıyorsa, sponsor Göç ve Vatandaşlığa Geçiş Servisi'ne (IND) başvurmalıdır.IND başvuruyu onaylarsa sonraki adımları belirten bir bildirim gönderecek ve MVV pulunun büyükelçilikten teslim alınması gerektiğini söyleyecektir. 
  • Eğer MVV almak isteyen kişi başvuruyu bizzat yapıyorsa, başvurusunu Hollanda Büyükelçiliği'nden alarak tamamlayacaktır. Kimlik ve parmak izi kontrolünden sonra başvuru Büyükelçilik tarafından IND'ye gönderilecektir. Başvuru ile ilgili kararı IND verecektir. 

Havaalanı Transit Vizesi

Kendi ülkesinden herhangi bir ülkeye giden kişilerin Hollanda’da bir havalimanı ya da havaalanından aktarma yapacak kişilerin Hollanda vizesine ihtiyacı vardır. Bu nedenle Hollanda’ya girişlerde vizeye zorunluluğu olan bir ülke vatandaşı Hollanda havalimanlarında aktarmalı uçuşu kullanabilmek, Hollanda havalimanından kalkacak bir uçağa binebilmesi için transit vizeye ihtiyaç duyar. Transit vizesi olmayan yolcular havalimanından çıkamaz. 

Havalanı Transit vizesi başvuruları ortalama 15 günde sonuçlanmakla birlikte gerekli durumlarda sonuçlanma süresi 30 güne kadar çıkabilir. Çok istisnai durumlarda ise sonuçlanma süresi 60 güne kadar çıkabilir. 

Transit vize başvurusu için gerekli evraklar;

  • Doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Başvuru esnasında alınacak parmak izi kaydı
  • Başvuru ücreti

Karayip Vizesi

Hollanda Krallığı’na ait Karayip adalarına yapılacak seyahatlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize zorunluluğu bulunmaktadır. Karayip adalarına yapılacak seyahatlerde de vize türünü seyahatin süresi ve amacı belirlemektedir. 90 günden kısa süreli seyahatlerde ABD veya Schengen üye ülkesi vatandaşı olmayanlar vize almalıdır. Hollanda’dan alınan kısa süreli Karayip vizesi ile İngiltere’ye ait Karayip Adaları da ziyaret edilebilir. 

Türkiye'den Kısa Süreli Karayip Vizesi Başvurusu için Gereklilikler

90 günü aşmayan Karayip Adaları ziyaretleri için geçerli vize türüdür ve başvurular şahsen yapılmalıdır. 18 yaş altı çocuklar da başvuruyu şahsen yapmalıdır. 

  • Başvuru Formu (Aruba, Curaçao veya St Maarten ve Bonaire, St Eustatius veya Saba için farklı başvuru formları)
  • Pasaport
  • Çocuğun Belgeleri (Doğum sertifikası, yasal vasi olduğunun ispatı için kimlik, ebeveynsiz seyahtlerde muvafakatname)
  • Yasal İkamet Belgesi
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Yeterli Finansman Kanıtı için Banka Kayıtları
  • Sponsorlu seyahatlerde Kefalet Bildirimi
  • Mesleki Durumun İspatı (Çalışan, işveren veya öğrenci)
  • Sağlık Sigortası (En az 15.000 ABD Doları teminatlı)

Türkiye'den UzunSüreli Karayip Vizesi Başvurusu için Gereklilikler

  • Başvuru Formu
  • Pasaport
  • Çocuğun Belgeleri (Doğum sertifikası, yasal vasi olduğunun ispatı için kimlik, ebeveynsiz seyahtlerde muvafakatname)
  • Yasal İkamet Belgesi
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Göç Hizmetlerinden gelen yazısının fotokopisi 

Ortalama olarak başvurular 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır

Hollanda Vize İşlemleri

Hollanda Vize ve Konsolosluk Ücretleri

Pasaport ve Kimlik Kartı Ücretleri (EURO)
  • Yetişkin Pasaport (18 yaş üstü): 136,16
  • Küçük Pasaportu (18 yaş altı): 118,76
  • İşletme Pasaportu: 136,16
  • Yetişkin Kimlik Kartı (18 yaş üstü): 123
  • Küçük Kimlik Kartı (18 yaş altı): 96,12
  • Serbest geçiş veya acil belgesi: 48,55
  • Cenaze işlemleri: 60
Vize Ücretleri (EURO)
  • Schengen Çocuk (6 yaş altı): Ücretsiz
  • Schengen Çocuk (6-11 yaş arası): 35
  • Normal Schengen Vizesi: 60
  • İndirimli Schengen Vizesi*: 35
  • Karayip Vizesi (6 yaş altı): Ücretsiz
  • Karayip Vizesi: 35 
* Ermenistan, Azerbaycan, Kosova, Ukrayna ve Rusya vatandaşlarına uygulanır
 
Hollanda Vatandaşlığı İşlem Ücretleri (EURO)
  • Vatandaşlığa geçiş (Tek): 881
  • Vatandaşlığa geçiş (Çoklu): 1.124
  • Vatandaşlığa geçiş (Tek, İndirimli): 655
  • Vatandaşlığa geçiş (Çoklu, İndirimli):899
  • Vatandaşlığa geçiş (Azınlık için ek ücret): 130
  • Yerel Entegrasyon Sınavı: 350
Konsolosluk Belgeleri
  • Konsolosluk Beyanları: 30
  • Aslı gibidir kopya: 26,25
Noterlik Hizmetleri
  • Hollanda vatandaşları için noter işlemleri: 26,25
  • Yasallaştırma belgesi: 26,25

Kısa Süreli Schengen Vizesinin Hollanda'da Uzatılması

Vize uzatma yalnızca acil durumlarda (hastalık, kaza vb.) mümkündür ve çok katı kurallar geçerlidir.

  • Schengen bölgesinde kalınan süre 90 günü geçmiş olmamalıdır, 90 gün aşılmışsa uzatılan vize yalnız Hollanda'da geçerli olacaktır
  • Uzatma sebebi açıklanmalı ve belgelenmelidir, ülkeye dönüş yapamama sebebi de belgelendirilmelidir
  • Hollanda'da en az günlük 34 Euro maddi imkana sahip olunduğu kanıtlanmalı ya da kefil bulunmalı
  • Geçerli bir seyahat sigortası bulunmalıdır
  • En az 6 ay geçerli bir pasaport bulunmalı ve 10 yıldan eski olmamalı
  • Başvuru ücreti

Vize uzatma talebi konsolosluk ya da büyükelçiliklere değil Göç ve Vatandaşlığa Kabul Servisi'ne yapılmalıdır. 

Vize Başvuru Reddine İtiraz

Hollanda vize başvurusu reddedilmesi durumunda bu kararı açıklayan bir resmi mektup gönderilmektedir. Mektubun başvurana ulaştığı tarihten itibaren 4 hafta içinde karara itiraz hakkı bulunmaktadır. Nasıl itiraz edileceği gelen mektupta belirtilir. Karara itiraz bizzat yapılmayacaksa karara itiraz edecek kişiye yetki verildiğine dair Hollandaca, Fransızca, Almanca veya İngilizce dilinde hazırlanmış bir yetkilendirme mektubu sunulmalıdır. 
Red kararına itirazda başvuru ücretleri iade edilmez

Hollanda Konsolosluğu Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Hollanda'ya giriş sağlamak için alınması gereken Hollanda Schengen vizesi için yapılması gereken Hollanda Başkonsolosluğu vize başvuruları, Vize Hizmet Merkezleri ile turizm seyahat acentaları aracılığıyla kabul edilmektedir. Hollanda vize başvuruları, Hollanda vize hizmet merkezleri tarafından randevu ile işleme alınmaktadır. Sağlık sebebinden kaynaklı acil durumlarda vize başvurulari icin doğrudan İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile irtibata gecilebilir. Hollanda Vize Başvurusu... Devamı

Hollanda Başkonsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hollanda Schengen vize başvuru formu, Hollanda Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olup 4 sayfalık, konsolosluğun bilgi edinmesini sağlayan resmi bir belgedir. Hollanda vize başvuru formu, Hollanda vize işlemlerinin en önemli kısmını oluştururken, başvuru formunda verilecek olan bilgiler eksiksiz ve gerçeğe uygun olmalıdır. Hollanda vize başvuru formu doldurulurken, Hollanda vize evraklarında bulunan bilgilerinizi desteklemeli ve uyumlu olmalı Hollanda vize başvuru formu olmadan başvurularda bulunulmamalıdır.

Hollanda Vize Başvuru Formu için tıklayınız.

Hollanda Vizesi


Hollanda Başkonsolosluğu Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.  
Hollanda Başkonsolosluğu'na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Hollanda Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Hollanda Başkonsolosluğu'na hitaben  yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. 

Hollanda Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Hollanda Başkonsolosluğu'na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır. 

Hollanda Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Hollanda Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır. 

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk İşlemleri Nasıl Yapılır?

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Hollanda'ya seyahat etmek isteyen Türkiye ve üçüncü ülke vatandaşlarının Hollanda vizesi alması konusunda yardımcı olmaktadır. Başkonsolosluk ayrıca Türkiye'de bulunan Hollanda vatandaşlarının doğum, ölüm, medeni hal değişiklikleri, pasaport ve kimlik işlemleri gibi işlemleri de yürütmektedir. Devamı..... 

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Evrak İşlemleri Nelerdir?

Türkiye’de yaşayan Hollanda vatandaşları pasaport- kimlik yenileme, noterlik işlemleri, doğum, ölüm ve evlilik işlemleri konusunda Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu’ndan, Hollanda Büyükelçiliğinden ve diğer Hollanda Konsolosluklarından destek alabilmektedir.

Hollanda Vizesi

Hollanda Konsolosluğu’nun Görevleri Nedir?

-    Hollanda Konsolosu Hollanda Krallığı’nın çıkarlarını korumakla yükümlüdür.   

-    Hollanda Konsolosluğu Türkiye - Hollanda ticari ilişkilerini geliştirmek ve bu ülkede çalışan Hollanda vatandaşlarına rehberlik etmekle görevlidir.  

-    Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Krallığına seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini gerçekleştirir.

-    Türkiye’de yaşayan Hollanda vatandaşlarının evlenme, doğum, ölüm, nüfus cüzdanı, noter, askerlik, vize, pasaport gibi işleri Hollanda Konsolosluğu sorumluluk alanında yer alır. 

Hollanda Konsolosluğu Nerede? Hollanda Başkonsolosluğu Nasıl Gidilir?

Hollanda Başkonsolosluğu, İstanbul Avrupa yakasında Beyoğlu bölgesinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İstiklal Caddesi'ne Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Taksim durağı üzerinde inerek, İstiklal Caddesi üzerinde hareket eden tramvay hattı ile kolaylıkla ulaşılabilmektedir. 

 

 

Duyurular

İstanbul Hollanda Konsolosluğu'nda Kukla Festivali

Her yıl dünyanın dört bir yanından birçok kuklayı ve kukla tiyatrosunu İstanbullularla buluşturan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali İs...
2023-08-07 09:24:35

Consultation for Holland

Consultation for Holland, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Holland; Türkiye’ de bulunan Hollanda Konsoloslukları, Büyükelçiliğ...
2023-08-07 09:19:09

Hollanda Konsolosluk bölümü çalışma saatleri hakkında

Hollanda Konsolosluk bölümü haftaiçi hergün 08.30 - 11.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. ...
2023-08-07 09:16:59

Hollanda Konsolosluk vize bölümü mesai saatleri

Hollanda Konsolosluk vize bölümü mesai saatleri haftaiçi hergün 09.00 / 12.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. ...
2023-08-07 09:16:45
Tüm Duyurular
İstanbul Başkonsolosluğu